Politika zasebnosti – GDPR

Podjetje KRDR d.o.o., ki je lastnik in upravljavec spletne trgovine linkmobil.si (v nadaljevanju kot upravljavec ali kot »mi«) se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1 in Uredbo (EU) 2016/679 (Splošna uredba o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR). V nadaljevanju so navedene informacije katere osebne podatke obdelujemo, še posebej o naših obiskovalcih in članih spletne trgovine, za kakšne namene jih obdelujemo, koliko časa jih obdelujemo in komu jih posredujemo ter kakšne so vaše pravice z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Podatki o upravljavcu  osebnih podatkov

KRDR d.o.o., Neverke 52, 6256 Košana, Slovenija (EU) Matična številka: 6909787; Davčna številka: SI42902029 Tel.: 070 667 144; Email: info@linkmobil.si

Katere osebne podatke obdelujemo?

V naši spletni trgovini linkmobil.si obdelujemo naslednje podatke:
  • ime in priimek;
  • naslove za dostavo;
  • firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
  • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
  • naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
  • geslo v šifrirani obliki;
  • kontaktno telefonsko številko;
  • državo bivanja;
  • IP naslove;
  • seznam piškotkov;
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.
Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, prodajalec ne odgovarja.

Namen obdelave osebnih podatkov.

Vaše osebne podatke obdelujemo za različne namene:
  • Če ste obiskovalec naše spletne trgovine linkmobil.si

Se v vaš brskalnik shranijo piškotki (obvezni piškotki), kateri .so potrebni za pravilno delovanje spletne trgovine in boljšo uporabniško izkušnjo. Ti piškotki si zapomnijo, katere artikle ste dodali v košarico ali na seznam želja in podatke, ki ste jih vnesli v obrazce.

Poleg obveznih piškotkov se ob vašem obisku v vaš brskalnik shranijo tudi analitični, oglaševalski in piškotki družbenih omrežij. Te piškotke potrdite ob prvem obisku naše spletne trgovine, lahko pa jih kadar koli prekličete v nastavitvah TUKAJ.

  • Če v naši spletni trgovini opravite nakup / naročilo

Vsak obiskovalec lahko v naši spletni trgovini opravi nakup tako, da se v zaključku nakupa strinja z pogoji poslovanja in pogoji varovanja osebnih podatkov ter postane kupec.

Kupec je za izvedbo naročila dolžan posredovati naslednje osebne podatke:

  • ime in priimek,
  • naziv in ID za DDV, če je kupec pravna oseba,
  • naslov kupca in naslov za dostavo, če je dostava na drug naslov,
  • kontaktni podatki kot so elektronski naslov in telefonska številka kupca,
  • podatki o plačilu (PayPal, plačilne kartice),
  • druge neobvezne opombe vezane na naročilo.

Vaših podatkov ne bomo posredovali nikomur in jih bomo obdelovali izključno za izvedbo naročila, na katerega se navezujejo obveščanje o povezavi z naročilom, izdaja računa in dostava preko dostavne službe, ki je tudi naš pogodbeni obdelovalec osebnih podatkov.

  • Če se med postopkom nakupa registrirate

Obiskovalec lahko postane član tako, da registracijo opravi med postopkom naročila tako, da pod obrazcem z kontaktnimi podatki obkljuka okence – ustvari račun.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in geslo, ki si ga izbere sam ter s tem postane član. Uporabniško ime in geslo člana spletne trgovine omogočata in povezujeta dostop do vnesenih osebnih podatkov in zgodovine naročil. Član lahko kadarkoli svoj naslov elektronske pošte in geslo zamenja z drugim. V kolikor član pozabi svoje geslo lahko pridobi novega tako, da na strani za izgubljeno geslo (www.linkmobil.si/moj-racun/izgubljeno-geslo/) vpiše v okence svoj elektronski naslov na katerega mu pošljemo povezavo za ponastavitev gesla.

Za varnost svojega gesla mora član poskrbeti sam.

Vaših podatkov ne bomo posredovali nikomur in jih bomo obdelovali izključno za izvedbo naročila, na katerega se navezujejo obveščanje o povezavi z naročilom, izdaja računa in dostava preko dostavne službe, ki je tudi naš pogodbeni obdelovalec osebnih podatkov.

Vaše podatke lahko kadarkoli spremenite ali izbrišete TUKAJ.

  • Če se prijavite na E-novice

Ko se prijavite na naše E-novice podate soglasje in se strinjate, da vaš elektronski naslov uporabimo izključno za lastne oglaševalske namene.

Vaše soglasje lahko kadarkoli prekličete z klikom na odjava ali nam pišete na elektronski naslov info@linkmobil.si z zahtevo na odjavo od prejemanja E-novic.

  • Če nas kontaktirate preko kontaktnega obrazca, e-mail naslova ali telefonske številke

Če nas kontaktirate preko kontaktnega obrazca, e-mail naslova ali telefonske številke, bomo vaše podatke uporabili izključno za namen komunikacije z vami.

Obdelovalci podatkov

Kot upravljavec vaše podatke obdelujemo izključno za lastne namene. V tem primeru posredujemo vaše podatke tudi drugim našim pogodbenim obdelovalcem kot so dostavne službe, upravitelji plačil, ponudniki računovodskih storitev, vzdrževalci spletne strani, ki podatke obdelujejo v skladu z našimi navodili in splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov. Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov, ki so vezani na naročilo uporabnika:
  • Banka Intesa Sanpaolo d.d. in PayPal, ki upravljata s plačilnimi sistemi,
  • Metakocka d.o.o., program za izdajo računov,
  • Pošta Slovenije, ki dostavlja pakete kupcu.
Za pošiljanje E-novic uporabljamo ponudnika MailChimp, kateremu posredujemo zgolj vaš elektronski naslov. Z vašim soglasjem in potrditvijo piškotkov lahko podatke posredujemo tudi oglaševalskim in družbenim omrežjem za prikazovanje oglasov po meri na drugih spletnih straneh. To so:
  • Google Ireland Limited (registrska številka: 368047), s sedežem Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska – https://policies.google.com/technologies/ads
  • Facebook Ireland Limited, s sedežem 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, D02 X525, Irska – https://facebook.com/about/privacy
Vaša soglasja in pravice lahko upravljate TUKAJ.

Čas hrambe podatkov

Kot upravljavec bomo vaše podatke hranili le toliko časa kot je potrebno, da se izpolni namen zaradi katerega so bili podatki zbrani. Za določene podatke kot so računovodski in davčni podatki, ki se obdelujejo za izpolnitev pogodbe obstaja drugačen zakonski rok in sicer 10 let.

Pravice posameznika

Vsak posameznik ima pravico do naslednjih podatkov:
  • Pravica do seznanitve
    • Vsak posameznik ima pravico do seznanitve kakšne podatke o njem zbiramo in zakaj ter kako jih uporabljamo.
  • Pravica do popravka
    • Če posameznik opazi, da so njegovi podatki nepopolni ali napačni ima pravico zahtevati, da jih popravimo ali dopolnimo.
  • Pravica do izbrisa
    • Vsak posameznik ima pravico do izbrisa osebnih podatkov v najkrajšem možnem času, razen v primeru, ko gre za nujno izpolnjevanje zakonskih obveznosti.
  • Pravica do omejitve obdelave podatkov
    • Posameznik ima pravico omejitve obdelave osebnih podatkov v primeru ugovora netočnosti podatkov za obdobje katero nam omogoča preverjanje le teh,
    • v primeru, ko zakonodaja nasprotuje izbrisu,
    • v primeru, ko hočemo vaše podatke izbrisati, vi pa jih potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
  • Pravica do prenosljivosti podatkov
    • Posameznik ima pravico do pridobitve vseh osebnih podatkov, katere smo pridobili na osnovi njegovega soglasja. Vse podatke mu posredujemo v čitljivi obliki. Enostaven prenos podatkov je mogoč le za podatke ki jih obdelujemo v elektronski obliki.
  • Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov
    • Posameznik na katerega se nanašajo osebni podatki ima na podlagi razlogov povezanih z njegovim posebnim položajem pravico, da kadar koli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim, ki temelji na točki (e) ali (f) člena 6(1), vključno z oblikovanjem profilov na podlagi teh določb. Upravljavec preneha obdelovati osebne podatke razen, če dokaže nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad interesi, pravicami in svoboščinami posameznika na katerega se nanašajo osebni podatki, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
    • Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene neposrednega trženja ima posameznik na katerega se nanašajo osebni podatki pravico, da kadar koli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim za namene takega trženja, vključno z oblikovanjem profilov kolikor je povezano s takim neposrednim trženjem.
  • Pravica do pritožbe
    • Vsak posameznik na katerega se nanašajo osebni podatki ima pravico, da vloži pritožbo pri nadzornem organu, če meni, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z njim krši uredbo varstva osebnih podatkov.

Uveljavljanje posameznikovih pravic

Tako uporabnik kot član spletne strani lahko svoje pravice uveljavljate preko obrazcev ki so dostopni TUKAJ. Za dodatne informacije smo vam dosegljivi na info@linkmobil.si

Spremembe politike zasebnosti in privolitev

Z uporabo spletnega mesta https://www.linkmobil.si se uporabnik strinja z pogoji poslovanja in politiko varovanja podatkov. Spremembe politike varovanja podatkov bodo objavljene na tej spletni strani. Posodobljeno: 07.08.2018